فاطمه جناتی امروز در گفتوگو با گروه رسانه حوره علوم اسلامی دانشگاهیان گیلانبا اشاره به اهمیت و جایگاه رفیع کتاب نهجالبلاغه اظهار کرد: نهجالبلاغه توسط عالم بزرگ شیعه سید رضی جمعآوریشده و شامل سه بخش خطبهها، نامهها و حکمتها است.
وی با بیان اینکه سراسر نهجالبلاغه چه برای دوستداران علی (ع) و چه برای دیگر ادیان درس بزرگ و منبعی قابلاتکا است، گفت: نهجالبلاغه درس بزرگ زندگی است که امروز مهجور مانده و اگر امروز با توجه به مشکلات زندگی به این کتاب مقدس مراجعه کنیم فرامین امیرالمؤمنین (ع) چه در امور فردی و چه در زندگی اجتماعی راهگشای ما خواهد بود.
استاد حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان گیلان با اذعان به اینکه جامعه شیعی امروز شناخت کافی نسبت به امام نخست شیعیان ندارد، افزود: شناخت ما نسبت به امام علی (ع) یک نگاه و شناخت کلی است که به عناوینی کلی ایشان وابسته است و ما بهعنوان یک جامعه علوی باید نسبت به جزئیات شخصیتی این امام بزرگوار آگاهی و اشراف داشته باشیم.
جناتی با تأکید بر اینکه پیادهسازی مواعظ علی ابن ابیطالب (ع) موجب سعادتمندی انسان در دنیا و آخرت میشود، بیان کرد: ما یک کشور علوی و مدعی محبت امیرالمؤمنین (ع) هستیم و قطعاً برای حل مشکلات زندگی فردی و اجتماعی نیاز به پیادهسازی ایدهها و افکار و اعمال امام نخست شیعیان داریم.
وی با بیان اینکه شبهای قدر باید بهانهای برای رجوع به این کتاب مقدس (نهجالبلاغه) و بهره جستن از فرامین امام علی (ع) باشد، تصریح کرد: شیعیان امام علی (ع) باید پا بر جای پای امامشان بگذارند، گرچه ما هرگز نمیتوانیم به جایگاه ایشان برسیم چراکه ایشان در نهجالبلاغه میفرمایند: «که سیل از من جاری میشود» بنابراین هیچ پرندهای نمیتواند به قلهای که امام در آن قرار دارد برسد پس باید از کنارههای سیل برویم تا از وجود نورانی و علوم این امام همام استفاده کنیم.
این کارشناس مذهبی مردانگی را یکی از ابعاد زندگی امام علی (ع) عنوان کرد و افزود: ما باید این مردانگی را در زندگی فردی و اجتماعی خود پیادهسازی کنیم، امام علی (ع) در برابر معاویهای که او را زیرک میدانستند باکیاست و تقوا و مردانگی رفتار کردند و ارزشهای اخلاقی را فدای جایگاه و مقام نکردند.
جناتی با بیان اینکه اگر ما اخلاقمداری و عزتنفس و مردانگی حضرت علی (ع) را در کار و روابط اجتماعی خود پیاده کنیم قطعاً جامعه سالمتری خواهیم داشت، گفت: باید با الگوبرداری از امیرالمؤمنین (ع) زندگی خود را بهبود ببخشیم و همه این موارد با واردکردن نهجالبلاغه به بطن زندگی میسر خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه نباید اسیر دنیا بود بلکه باید امیر بر دنیا شد، بیان کرد: این امر در زندگی امام علی (ع) مشهود بود، امام دنیا را پوچ میدیدند و با داشتن اموال زیادی که مسؤولیت آن را بر عهده داشتند هیچ تعلقخاطری به دنیا نداشتند و خود را امیر مال و دنیا میکردند و اسیر مال دنیا نبودند.
استاد حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان گیلان با اشاره به اهمیت پیروی از امیرالمؤمنین (ع) در لیالی قدر در خدمت به مردم و فقرا گفت: باید در این ایام در حد خود به همسایگان و اطرافیان کمک کنیم، امیرالمؤمنین (ع) منتظر نمیماندند که فقیری در خانه ایشان را بزنند بلکه خود مشکلات فقرا را پیدا میکردند و برای رفع آن گام برمیداشتند.
انتهای پیام/الف